Poslanici o međunarodnim sporazumima

VIDEO K9: Pred poslanicima Skupštine Srbije danas se, između ostalog, našlo i više međunarodnih sporazuma, među kojima i Sporazum vlada Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

0
14

Međunarodni sporazumi, predlozi odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, zatim Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu REM-a za 2019. godinu na dnevnom su redu prvog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u njenom dvanaestom sazivu.

Predloženeni su zakone o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju Saveta ministara Bosne i Hercegovine, vlada Srbije i Crne Gore te Sporazuma o saradnji vlada Srbije i Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Govoreći o Sporazumu sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma, ministar policije Aleksandar Vulin naveo je da posredstvom Interpola srpska policija sa ruskom razmeni na godišnje oko 400 informacija, a saradnja se odvija i kroz obuke koje doprinose podizanju stepena profesionalne obučenosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrđivanju izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe i potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.