Poslanici o budžetu pokrajine

VIDEO K9: Danas su zasedali poslanici Skupštine Vojvodine, a jedna od glavnih tema bila je analiza izvršenja budžeta za prvih devet meseci ove godine.

401

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je zadovoljan izveštajem o izvršenju budzeta za prvih devet meseci ove godine, a i time što je u pripremi i budžet za narednu godinu koji bi trebao da bude usvojen do 20. decembra.

“Realizacija budžeta za ovu godinu je bolja nego za prošlu, posebno u delu kapitalnih rashoda. Uspeli smo da uvedemo sistem da se konkursi raspisuju prvog radnog dana u tekućoj godini i zbog toga smo uspeli, ja bih rekao, da taj rok za realizaciju projekata skratimo”, naveo je Mirović.

Izvršenjem Budžeta međutim nisu zadovoljne sve poslaničke grupe pokrajinskog parlamenta, iako su brojke, kako kažu, nešto bolje u odnosu na isti izveštakni period prošle godine.

“Imamo jednu zabrinjavajuću činjenicu, a ona se vezuje za budžetsku rezervu. Mi smo imali već dva rebalansa budžeta i na početku godine Skupština je ustanovila 239 miliona kao tekuću budžetsku rezervu predviđenu za 2018. godinu. Zatim smo imali prvi rebalans budžeta i dodavanje 131 miliona na tekuću budžetsku rezervu, a onda u drugom rebalansu još 95 miliona. Mi smo sada u situaciji da tekuća budžetska rezerva zvanično po odluci Skupštine ima na raspolaganju 467 miliona dinara”, istakao je Goran Paunović ispred Poslaničke grupe DS-DSHV.

 

“Prolazno vreme je vrlo slabo i sva je prilika da ćemo na kraju godine moći samo da konstatujemo rezultate koji su poražavajući, rezultate gde ćemoimati veliki broj projekata koji će, zapravo, ostati mrtvo slovo na papiru jer će biti daleko od realizacije na kraju 2018. godine. Tako kaže dinamika izvršenja budžeta u prvih devet meseci ove godine”, rekao je Đurađ Jakšić ispred Poslaničke graupe SRS.

Na narednoj sednici Skupštine AP Vojvodine poslanici će, kako je najavio Igor Mirović moći da analiziraju program Pokrajinske vlade koji je, kako je rekao, dobio poverenje građana u junu 2016. godine, a od kojeg je za dve i po godine, prema njegovim rečima, već realizovano 5/6 planiranih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.