Poslanici APV sutra o zaduženju

VIDEO K9: Pokrajina će se ove godine zadužiti za 700 miliona dinara za sprovođenje Projekta automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji raketnog centra Bajša i Samoš, ukoliko ovu odluku sutra usvoje poslanici Vojvodine. Na sednici Skupštine Vojvodine, pored ove, naći će se ukupno 11 tema.

0
13

Predlog odluke o izmeni Odluke o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, kao i o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda razmotrio je Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine i jednoglasno predložio Skupštini i da ih donese na sutrašnjoj senici.

Predloženom odlukom definisan je iznos zaduženja od 700 miliona dinara za obezbeđivanje nesmetanog sprovođenja „Projekta automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji raketnog centra Bajša i Samoš.“

Reč je o planiranom trogodišnjem projektu vrednom 1,4 milijarde dinara, koji je Pokrajinska vlada proglasila kao projekat od posebnog značaja za Srbiju i Vojvodinu, a biće finansiran delom iz ovog kredita, a delom iz svog pokrajinskog budžeta i drugih izvora.

Na dnevnom redu sutrašnje 6. sednice Skupštine Vojvodine je i izmena postojećeg zaduženja u koje je Pokrajina ušla prošle godine zbog finansiranja kapitalnih investicija u zdravstvu, zatim će biti reči i o projektima u oblasti visokog obrazovanja, studentskog standarda i naučnoistraživačke delatnosti, zaštiti prirodnih dobara, nekoliko prostornih planova, o izveštaju u raspolaganju javnom svojinom, a poslanici će razmotiti i finansijsko poslovanje i završni račun Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima za 2019. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.