Poslanici APV o rebalansu budžeta

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas rebalans pokrajinskog budžeta koji iznosi rekordnih 81-nu milijardu i 362 miliona dinara. Dok vladajuća stranka pozdravlja ovakav rebalans i izveštaj o izvršenju budžeta, poslanici opozicije su mišljenja da se novac, kako kažu, troši na sve i svašta te da rebalans neće doprineti boljem životu građana u Vojvodini.

0
35

Pred poslanicima Skupštine Vojvodine na današnjoj sednici našlo se 12 tačaka dnevnog reda, a one o kojima je najviše bilo reči su Odluka o rebalansu pokrajinskog budžeta i Izveštaj o izvršenju budžeta u prvih šest meseci ove godine.

Predloženi rebalans iznosi 81.362.000.000 dinara i iz Srepske napredne stranke poručuju da je to najveći iznos sredstava koji je ikada planiran u budžetu Vojvodine. Navode i da jeovakav budžet odraz dobrog stanja privrede u Vojvodini i dodaju da, kada postoji dobar fiskalni okvir, onda su i rashodni prilagođeni tome.

Sa ovim stavom Srpske napredne stranke po pitanju rebalansa budžeta i izveštaja o njegovom izvršenju složla se i Poslanička grupa Saveza Vojvođanskih Mađara.

Sa druge strane, iz Lige socijaldemokrata Vojvodine navode da je najveće izdvajanje iz budžeta opredeljeno za vodnu delatnost i to za Javno preduzeće “Vode Vojvodine” bez, kako kažu, obrazloženja na šta će taj novac biti utrošen.

Protiv rebalansa budžeta i izveštaja o izvršenju su i poslanici iz redova Srpske radikalne stranke koji smatraju da ovaj rebalans neće dobrineti boljem životu građana u Vojvodini, jer se novac, kako kažu, troši na “sve i svašta”. Naglašavaju da nisu zadovoljni opredeljenim sredstvima za poljoprivredu, kulturu, zaštitu životne sredine, javne zaštite, sporta i omladine i slično.

Poslanici Demokratske stranke Srbije, međutim, u skupštinskoj sali pokrenuli su sasvim drugu temu. Napomenuli su da je Gordana Čomić, ministarka za ljudska, manjinska prava i društveni dijalog, kako kažu, uzburkala javnost izjavom da će se na sledećem popisu stanovništva popisivati i kategorija “Vojvođanin”. O tome, naglašavaju, treba da se raspravlja u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, a dodaju i da će inicirati posebnu sednicu na čijem će dnevnom redu biti samo tačka koja se tiče izjašnjavanja građana Vojvodine na popisu kao Vojvođana.

Pokrajinski poslanici usvajali su danas, između ostalog, i predloge podrške poljoprivrednim politikama, programu korišćenja budžetskih sredstava fonda za vode i šume, kao i predlog odluke o osnivanju Kreativnog centra “Hertelendi-Bajić” Bočar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.