Poslanici APV o izvršenju budžeta 2021.

VIDEO K9: Izveštaj o izvršenju budžeta za 2021. godinu najvažnija je tačka o kojoj danas na Sednici raspravljaju poslanici Skupštine Vojvodine.

0
53

Najvažnija tačka na današnjoj Sednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, o kojoj raspravljaju poslanici, jeste Izveštaj o izvršenju budžeta za 2021. godinu.

Skupštinska većina, članovi Poslaničke grupe “Aleksandar Vučić za našu decu”, podržavaju izveštaj, jer su mišljenja da je planiranje budžeta bilo realno, a upravljanje odgovorno.

Nenad Borović, iz SNS-a, je dodao i da je ovo je istorijski rezultat kada je reč o ostvarenju budžeta od ukupno 84 milijarde 651 milion dinara.

Srpski radikali, međutim, smatraju da završni račun pokazuje da se javnim finansijama u 2021. upravljalo bez, kako kažu, jasnog plana i programa i bez rezultata, te stoga, glasaju protiv ovog Izveštaja.

Radikali su mišljenja i da je potrošnja iz budžeta u 2021. godini bila prevelika.

Na dnevnom redu današnje sednice su još i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i Pedagoškog zavoda Vojvodine u prošloj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.