Poslanici APV o budžetu

VIDEO K9: Na današnjoj 4. sednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine izabrani su zamenici pokrajinskih sekretara, a raspravljalo se i o završnom računu budžeta pokrajine za 2019, kao i izvršenju budžeta u periodu od januara do septembra ove godine.

0
73

Predlog pokrajinske skupštinske odluke o završnom računu budžeta Vojvodine za 2019. godinu sa izveštajem o izvršenju pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu usvojen je sa 88 glasova za i 10 glasova protiv.

Odluku su podržali SNS i SVM koji su istakli da potvrdu dobrog rada Pokrajine predstavlja i pozitvni izveštaj Državne revizorske institucije već dve godine uzastopno.

Predstavnici SRS i Vojvođansi front-LSV nisu glasali za izveštaje o pokrajinskom budžetu, a najviše zamerki imali su na rashodovnu stranu.

Usvojeni su i svi predlozi za zamenike pokrajinskih sekretara pa su predloženi kandidati izabrani na nove funkcije.  Za zamenika generalnog sekretara Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine izabran je Boris Bajić, za zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Robert Otot, za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Milan Kovačević, za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Gorana Kaurić, za zdravstvo dr Olivera Ivanov, za socijalnu politiku, demografiju i
ravnopravnost polova Armin Farkaš.

Za zamenika pokrajinskog sekretara za finansije izaberana je Aleksandra Radak, za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški, za urbanizam i zaštitu životne sredine Dušan Španović, za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost doc. dr Mirka Lukić Šarkanović, za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoran Tasić, za sport i omladinu Tatjana Ječmenica Jevtić i za privredu i turizam Palimir Tot.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.