Poslanici APV o budžetu za 2021.

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine su danas, sa 83 glasa za i sedam glasova protiv, usvojili Odluku o pokrajinskom budžetu za 2021. godinu u iznosu od 75 milijardi i 200 miliona dinara.

0
17

Budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2021. godinu predložen je u iznosu od 75.2 milijardi dinara i njime će, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, Vlada uspeti da održi relativno visok nivo investicionih ulaganja, što je, kako je naveo, veoma značajno zbog pada prihodu u tekućoj godini.

Za budžetsku rezervu u 2021. godini izdvojeno je čak 858 miliona dinara, što je značajno povećanje s obzirom da je poslednjih godina izdvajano između 300 i 400 miliona, naveo je Mirović i dodao da je to učinjeno zbog neisvesnosti koju donosi naredna godina.

Opozicione poslaničke grupe su, međutim, imale oštre kritike na predlog budžeta.

Poslanici Srpske radikalne stranke glasali su protiv njegovog usvanja navodeći da su podneli do sada 23 amandmana na predloženi tekst odluke o predlogu budžeta koje je Pokrajisnak vlada, kako kažu,  bez obrazloženja odbacila. Nisu zadovoljni ni visinom sredstava palniranih za poljoprivredu, socijalnu zaštitu, ali ni iznosom od 300 miliona dinara namenjenih Sekretarijatu za sport i omladnu, što je, kako kažu, najmanje do sada.

Predlog budžeta nije podržala ni poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“. Navode da je predlog budžeta problematičan zbog iznosa transfernih sredstava koji čine 2/3 budžeta. Ističu i da budžet, prema Zakonu o budžetskom sistemu, mora biti minamalno 80,8 milijardi dinara, odnosi za oko 5 milijardi veći o odnosu na predloženi.

Na  petoj po redu sednici Skupštine Vojvodine, pred poslanicima se našlo 26 tačaka dnevnog reda, među kojima i Predlog o programu zaštite, uređenje i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.