Poskupljuje obuka za vozače

Obuka za buduće vozače verovatno će poskupeti u naredne dve-tri nedelje, prenosi RTS. Poskupljenje bi moglo da iznosi oko 10 hiljada dinara za B kategoriju, a za C, D, E i do 30 hiljada dinara u odnosu na sadašnju cenu.

0
366

Brine i podatak da će od 130 škola u Beogradu moći da radi samo njih tridesetak koje su do sada obezbedile poligon propisan novim pravilinikom o obuci, iako su imele skoro tri godine da se reorganizuju i naprave odgovarajuće poligone.

Mesečni zakup poligona, kako tvrde u beogradskim auto-školama, iznosi od 250 do 300 evra, a njegova izgradnja košta 30 do 40 hiljada evra.

Poligon, doduše, može da se nalazi van grada, a polaganje ispita je u samom gradu. Ali to su, kako navode, novi troškovi jer se time troši više benzina za B kategoriju, pa će i cena morati da poraste za najmanje 10.000 dinara.

Za kategorije C, D i E situacija je još lošija jer su poligoni mnogo veći, pa će tako nova cena biti viša za 20 do čak 35 hiljada dinara.

Cene će formirati svaka auto-škola prema svojim proračunima troškova, te neće biti ni propisane ni preporučene cene. Zato je važno pre upisa u školu raspitati se o mestu i vremenu obuke, jer su mnoge škole iz centra Beograda bile prinuđenje da poligone izmeste u prigradska naselja, što znači mnogo više vremena i novca za obuku. (RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.