Poskupelo leto na moru

VIDEO K9: Destinacije koje građani Srbije koji letuju na moru godinama biraju su Grčka, Crna Gora, Turska i Egipat. Talas poskupljenja nije zaobišao ni turizam, pa će ovog leta odmor u inostranstvu biti značajna stavka u kućnom budžetu.

0
63

Ovog leta, nakon dve godine zbog epidemije korona virusa, granice su otvorene, pa će mnogi građani svoj odmor provesti na, kako kažu, nezamenljivom moru.

Nakon krize koju je izazvala epidemija korona virusa, svet je suočen sa novom – ratom u Ukrajini, pa je za odlazak na more ove godine potrebno više novca. Cene aranžmana koje nude turističke agencije skuplje su, prema procenama YUTA, za deset do 15 odsto, a poskupelo je i sve ostalo, gorivo, hrana i piće u ugostiljeskim objektima kao i životne namirnice.

Mnogi će odmor provesti u Srbiji, ali oni koji odaberu neku morsku destinaciju uglavnom neće imati novca za obe opcije, pa će na domaćim turističkim destinacijama provesti eventualno produženi vikend.

Turisti iz Srbiji najčešće letovanje provode na obalama Turske, Crne Gore, Egipta i, naravno, Grčke, u koju je pre pandemije odlazilo više od polovine putnika iz Srbije, dok su najpopularnije domaće destinacije, prema podacima YUTA, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Sokobanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.