Poskupela svinjetina

VIDEO K9: Nestašica svinjskog mesa na tržištu ponovo je izazvala povećanje cena ovog prehrambenog proizvoda. Ostala mesa nisu poskupela i ne bi trebalo da dođe do bilo kakvih promena uoči prvomajskih praznika, kažu mesari.

0
410

Očekuje se da će država verovatno povući određene količine sirovog mesa iz robnih rezervi kako bi stabilizovala tržište i cene svinjskog mesa vratila na pređešnji nivo.

“Nestašica je na srpskom tržištu. To je jedini razlog što smo podigli cene jer naši dobavljači su podigli cenu od 20 do 30 dinara žive vage”, rekao je Predrag Avramović, izvršni direktor mesare.

Avramović kaže da se je nastašica mesa uobičajena za letnji period kada je manji prirast i kao posledica toga jeste porast cene na veliko i malo.

“Zapravo je nestašica, pretpostavljam da su prasili u januaru mesecu, da je bilo smanjeno prašenje, da je bila zima, u jednom momentu prošle godine cena je bila pala, tako ciklično ubacuju u tov i sad smo napunili obore, međutim očito nedovoljno”, naveo je Avramović. 

On kaže da je prošle sedmice bila smanjena potražnja mesa i pretpostavlja da je do toga došlo jer je prošao Uskrs, ali da očekuje zbog prvomajskih praznika da će prodaja ovih dana biti mnogo bolja.

O poskupljenju svinjskih prerađevina još nema govora, kaže Avramović i napominje da ih ima na zalihama, ali kada nestane moguće je da će i njima skočiti cena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.