Posetite stanice za ugrožene

VIDEO K9: Na tri lokacije u Novom Sadu postavljenu su „Stanice za ugrožene“ na kojima građani mogu da ostave hranu, garderobu, obuću i slično, za ljude koji su ugroženi ili žive na ulici. „Stanice za ugrožene“ nalaze se na Trifkovićevom trgu, u ulici Braće Popović kod Sajma i na uglu Jevrejske i Bulevara oslobođenja kod Futoške pijace.

0
11

U Novom Sadu su na tri lokacije – na Trifkovićevom trgu, u ulici Braće Popović kod Sajma i na uglu Jevrejske i Bulevara oslobođenja kod Futoške pijace, postavljene tzv. „Stanice za ugrožene“.

Na ovim mestima svako može da ostavi hranu, piće, odeću, obuću i višak stvari koji im nije potreban, a koje će koristiti socijalno ugroženim sugrađanima. Na ideju da postave „Stanice za ugrožene“ došli su osnivači Udruženja „Na mladima Srbija ostaje“.

Strahinja Jakovljević, predsednik Udruženja Na mladima Srbija ostaje navodi da su tokom nedelju i po dana, otkako su postavljene, stanice za ugrožene dosta posećene, sugrađani na njima ostavljaju stvari, a one svako jutro već budu prazne.

Prošlog četvrtka Udruženje je u Železničkom parku organizovalo još jednu humanitarnu akciju, večeru za najugroženije.

U Udruženju navode da planiraju da stanice za ugrožene postave u svim delovima Novog Sada, kao i da svoju ideju sprovedu i u ostalim gradovima širom zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.