Poseta osnovaca Kosovu i Metohiji

Grupa osnovaca iz našeg grada prošle nedelje boravila je kod svojih vršnjaka u Ranilugu, na Kosovu i Metohiji, u okviru akcije Svim srcem za osmeh deteta koje organizuje Udruženje građana Novi Sad.

0
44

Projekat Svim srcem za osmeh deteta osmišljen je kako bi decu sa Kosova i Metohije dovodili u Novi Sad da upoznaju naš grad, druže se svojim vršnjacima iz Novog sada te dobiju podršku i saznanje da neko brine o njima, a kroz ovaj projekat Udruženje građana Novi Sad organizuje i uzvratne posete naših učenika na Kosovo i Metohiju.

U posetu Ranilugu otišlo je 16 dece sa njihovim roditeljima, što je važno, naglasio je Bajšanski, kako bi upravo roditelji preneli svoje utiske o onome što su tamo doživeli, kako bi u narednim organizacijama ovakvih poseta bilo još više dece. Bili su gosti učenicima OŠ Veljko Dragošević i od 28. aprila do 1. maja smešteni u Kosovskom pomoravlju, gde su se upoznali sa tamošnjim načinom života.

Na rastanku su gosti i domaćini razmenili poklone, a organizatori puta su Osnovnoj školi  Veljko Dugošević darovali projektor. Dogovoreno je da se nastavi saradnja koja je započeta u januaru kada su osnovci iz Raniluga proveli nedelju dana u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.