Poseta najtrofejnijem džudo klubu

VIDEO K9: Univerzitetski džudo i samba klub "Slavija" u svojoj dugoj i svetloj istoriji jedan je od najtrofejnijih sportskih klubova u Novom Sadu i Srbiji. Zbog postignutih kontinuiranih rezultata i buduće saradnje i pomoći Grada i republike, klub su posetili Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i gradonačelnik Miloš Vučević.

0
456

Univerzitetski džudo i samba klub “Slavija” napunio je 58 godina, ima 200 članova i na desetina odličja koja krase vitrine kluba.

Ženska ekipa lane se plasirala u Golden ligu Evrope, među osam najboljih na Starom kontinentu zahvaljujući pobedama nad dve favorizovane ekipe i osvojenim drugim mestom na prvenstvu Evrope. Grad je prethodnih godina dobro sarađivao i pružao klubu veliku podršku.

“Nastavljamo akcije promocije sporta, radimo po strategiji za sport i omladinu koju smo dobili propisanu od ministarstva, Zakon o sportu i lokalni Akcioni plan rada sa klubovima, rad s mladima, školski sport, rekreativni i sve ono što je u našoj oblasti i našoj struci”, rekao je Cvjetićanin.

Ministar Udovičić, kao bivši vrhunski sportista stavio je do znanja, iz ličnog iskustva, da je važno isticati svakodnevni, višečasovni rad sportista i njihove višegodišnje pokušaje da budu što bolji na takmičenjima gde predstavljaju, kako svoj klub i svoju porodicu, tako i svoj grad i zemlju.

“I upravo ovakvim primerima želimo da podstaknemo mlade da podstaknemo i roditelje, da sport je način razmišljanja i vaspitanja, da sport je način života i da moramo da gledamo da bez zdrave nacije ne možemo da imamo i zdravu budućnost i da podjednako moramo da razmišljamo i gledamo na sve sportove što danas upravo i pokazujemo”, naveo je Udovičić.

Udovičić je rekao da će pokušati da, kroz organizaciju međunarodnog takmičenja i kroz bolje uslove, obezbede i bolje rezultate, jer bez jake sportske infrastrukture ne mogu se očekivati ni veliki rezultati. On je istakao da se u Novom Sadu prepoznaje odnos lokalne samouprave i gradskih klubova jer to govore odlični sportski rezultati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.