Poseta kraljevskim dvorovima

VIDEO K9: Udruženje Kraljevina Srbija, sutra, u utorak 11. aprila, organizuje posetu prestonici radi obilaska Belog i Kraljevskog dvora. Prijave za ovu posetu traju još danas.

0
332

Poseta Kraljevskim dvorima, organizovana od strane Udruženja Kraljevina Srbija, kulturno-istorijskog je karaktera.

Za sutra je planiran obilazak Kraljevskog dvora, ali i druge aktivnosti tokom posete Beogradu.

“Mi posedujemo takvo blago, na svega, eto, 70-80 kilometara od Novog Sada, to je upravo taj Kraljevski kompleks. Sam Kraljevski kompleks zauzima površinu od 124 hektara i pri tom, taj isti Kraljevski kompleks je građen isključivo ličnim sredstvima porodice Karađorđević. Konkretno, najveći deo sredstava potiče od miraza njenog kraljevskog veličanstva, počivše kraljice majke Marije Karađorđević, koja u ono vreme ne samo što je bila jedna od najlepših princeza Evrope, nego i jedna od najbogatijih”, rekao je Nikola Grbić iz Udruženja Kraljevina Srbija.

Obilazak kraljevskog kompleksa je besplatan, dok su ostali obilasci fakultativni.

“Nakon Kraljevskog dvora, organizovan je obilazak Vojnog muzeja na Kalemegdanu i Kalemegdanske tvrđave, ulaznica za Vojni muzej je 150 dinara. Nakon obilaska Vojnog muzeja, autobusom se ide do Hrama Svetog Save. U Hramu Svetog Save, kako ko završi obilazak i ako želi, imamo i organizovan ručak”, naveo je Grbić.

Nakon ručka sledi obilazak Muzeja Istorije Srbije, a posle toga, za kraj dana, posetioci će moći da vide mjuzikl “Cigani lete u nebo” u Pozorištu na Terazijama.

Polazak je organizovan iz Zrenjanina, Novog Sada i Rume. Prijave traju još danas, a svi zainteresovani informacije mogu dobiti na facebook stranici Udreženje Kraljevina Srbija Južnobački okrug, ili putem email adrese kraljevina.srbija.ns021@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.