Poseta delegacije Narodne skupštine Republike Srpske

VIDEO K9: Saradnja na unapređenju i promociji politika razvoja poljoprivrede bila je tema razgovora vođenih na sednici Odbora za poljoprivredu pokrajinskog parlamenta kojoj je prisustvovala i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

0
55

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske posetila je danas Skupštinu AP Vojvodine i prisustvovala sednici Odbora za poljoprivredu pokrajinskog parlamenta na kojoj se razgovaralo o saradnji na unapređenju i promociji politika razvoja poljoprivrede.

U radu sednice učestvovali su i članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srpske, članovi Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske, predstavnici resornih pokrajinskih sekretarijata i relevantnih institucija iz oblasti poljoprivrede sa teritorije AP Vojvodine.

Tomica Stojanović iz Odbora za poljoprivredu Narodne skupštine Republike Srpske, je naglasio da je, pored poljoprivrede, od ključnog značaja i saradnja u oblasti nauke i obrazovanja, jer postoji veliki broj studenata iz Republike Srpske koji stiču znanje u našoj pokrajini.

Dalji zadatak u saradnji jeste da se iskustva u oblasti poljoprivrede iskoriste kako bi se doprinelo ostanku mladih na selu i pomoglo promociji njihovih proizvoda na tržištu, rekao je Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske Aleksandar Zirojević.

Na skupu je bilo reči i o vrstama podrške koje su na raspolaganju poljoprivrednicima, posebno u implementaciji IPARD 3 programa za Srbiju, predstavljen je projekat „Regionalni brend Bačka“ te o strateškom ulaganju u razvoj poljoprivrede, gde je kao jedan od primera dobre prakse istalnuto osnivanje Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.