Poseta beloruskih lekara Kliničkom centru Vojvodine

VIDEO K9: U sklopu obeležavanja Dana grada Novog Sada, Urgentni centar Kliničkog Centra Vojvodine (KCV) posetila je delegacija lekara iz beloruskog grada Gomelj. Nakon sastanka gostima je upriličen obilazak KCV.

0
784

“Naime lekari pogotovo hirurzi govore istim jezikom. Za dobro naših pacijenata mi se potpuno razumemo bilo kojim jezikom, a sa našin kolegama iz Belorusije se možemo razumeti i da svako govori svojim jezikom. Naime, mi smo imali prilike, nažalost kratko vreme, da predstavimo kolegama osnovno ono što mi radimo i ono čime se mi ponosimo, čitav niz nekih intervencija koje se rade samo u KCV i koje su vrhunac savremene medicine”, istakao je tokom susreta prof. dr Petar Vuleković, pomoćnik direktora KCV.

Lekari iz Gomelja su izrazili veliko zadovoljstvo zbog vidnog rezultata koji je ostvaren i nadaju se da će u skorije vreme ostvariti naučnu i stručni saradnju.

“Ja vidim da vi jako dobro organizujete medicinu. Zgrada je zaista predivna, a lekari su još bolji, ja bih to rekao. Ja mislim da ćemo podeliti najbolje što ima kod nas i kod vas. Zahvaljujući tome naš osnovni zadatak i naš i vaš, je ipak to da ljudi žive, da ne boluju da dugo žive i da rade uz svoje bliske”, naveo je dr Tereško Aleksandar, glavni lekar beloruskog Instituta za onkologiju.

U toku obilaska Kliničkog Centra Vojvodine naši lekari imali su šta da pokažu, ali zbog nedovoljnog vremena prikazan je samo deo onoga što se radi u Kliničkom centru, kažu u ovoj ustanovi.

“Osim što mi velika čast i zadovoljstvo što imamo priliku da ugostimo ovako drage goste, za nas je ovo svojevrsna evaluacija našeg grada. Jer ako vam neko u sali, hirurg, kaže da bi ovde operisao, onda to mnogo znači. Ja ne bih operisao na svakom mestu, ja bih samo ovde operisao, a eto i kolega bi. Ja sam ga za sledeći put pozvao da dođe i da radimo zajedno. Hvala na ovako divnoj poseti, želim da imamo uspešnu saradnju”, kazao je doc. dr Dragan Nikolić, načelnik Urgentne hirurgije KCV.

U Kliničkom centru Vojvodine istakli su da bi bilo dobro i da je želja naših lekara da operišu zajedno sa kolegama iz Belorusije, ali to ovoga puta nije bilo moguće, te da se nadaju da će se to uskoro promeniti u korist pacijenta, ali i lekara koji mogu zajedno da rede, uče i razmenjuju iskustva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.