Posečena stabla leske kod Dunavskog parka

VIDEO K9: Radnici JKP „Gradko zelenilo“, juče su uklonili dva stabla leske na obodu Dunavskog parka zbog toga što je, kako su naveli u ovom preduzeću, došlo do sušenja ovih stabala. Zelenilo je obećalo i da će na jesen na ovom mestu biti posađene nove mlade sadnice.

0
49

Dva stabla leske na obodu Dunavskog parka juče su posekli radnici JKP Gradskog zelenila.

U ovom preduzeću objašnjavaju da je početak proleća vreme vegetacionog perioda i vreme kada stručne službe Zelenila prate stanje biljaka u gradu i da li postoje one biljke koje se nisu „probudile“ nakon zime zbog starosti, bolesti, usled klimatskih promena ili fizičkih oštećenja, te se tokom leta one sadnice koje su pokazale znake sušenja uklanjaju kako ne bi ugrožavale bezbednost građana i imovine na mestima gde s nalaze.

Iz Zelenila dodaju i da je ustanvoljeno da se usled klimatskih promena stabla Mečije leske teško prilagođavaju i pored redovnog održavanja, zalivanja i prihrane, pa je na obodu Dunavskog parka došlo do sušenja dva stabla leske, te se morala izvršiti seča stabala.

Navode i da su se za ova dva stabla stručnim službama Zelenila obratili u više navrata i građani, koji žive u neposrednoj blizini i borave u parku, sa molbom da se ova stabla uklone iz bezbednosnih razloga.

Na jesen kada vegetacija bude u periodu mirovanja na ovim mestima biće posađene nove mlade sadnice, saopštilo je Zelenilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.