Pripreme za novogodišnju noć

VIDEO K9: Novosađane i brojne turiste koji su se odlučili da dočekaju 2017. godinu upravo u Novom Sadu očekuje raznovrsan muzički program, posetiocima će biti predstavljeno više od stotinu izvođača i preko 40 sati programa. Tokom proslave na Trgu slobode i Trgu republike biće angažovana i redarska služba koja će brinuti o bezbednosti građana, a sve vrste oružija i pirotehničkih sredstava na koncertnom prostoru biće strogo zabranjena. Takođe neke ulice će biti zatvorene za saobraćaj.

0
320

Za vreme proslave Nove godine na Trgu slobode i Trgu republike biće angažovana redarska služba, koja će brinuti o bezbednosti građana, biće pooštrene mere bezbednosti, te izmenjen režim saobraćaja, saopšteno je iz Gradske uprave. 

U koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži i ostalih predmeta koji mogu ugroziti bezbednost ljudi koji tu budu provodili novogodišnju noć.

Zbog dočeka, pojedine ulice u širem centru grada biće zatvorene za saobraćaj. Trifkovićev trg, Trg republike, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede (od Pašićeve do Daničićeve), Grozde Gajšin, Natoševićeva, Nikole Pašića (od Grčkoškolske do Skerlićeve), Modene i Ilije Ognjanovića, Daničićeva, Kosovska i Šumadijska (od ulice Aleksandra Tišme do Daničićeve) biće zatvorene za saobraćaj na dan dočeka od 15 časova do sutra ujutro u četiri sata.

Semafori u široj zoni centra Grada Novog Sada u noćnim satima 31. decembra 2016. godine do 1. januara 2017. godine radiće u režimu za dane vikenda, odnosno ukida se režim žutog trepćućeg svetla.

“U svim ulicama užeg centra grada (pešačke zone) zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim za vozila organizatora Manifestacije, javnih komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila. Parking garaža iza zgrade SNP-a privremeno će biti zatvorena i korištena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju, kao i parking na Trgu republike kod ulaza u pešačku zonu od 31. decembra 2016. godine u 8,00 časova do 1. januara 2017. godine u 4,00 časa”, stoji u saopštenju.

Privremena izmena režima saobraćaja važi od 31. decembra 2016. godine u 15 časova do sutradan ujutro u 4 sata.

Pripreme su u punom jeku, jer je, kako saznajemo, za postavku centralne bine potrebno više dana, dok je samo jedan dan potreban da se ona skloni.

Novi Sad je ove godine pripremio bogat program kako za Novosađane tako i za turiste. U pitanju su četiri lokacije – Trg slobode,Trg republike, Studio M i Dunavski park. Na glavnoj bini, na Trgu Slobode, pred nastup Zdravka Čolića koji počinje u 11 sati i predviđeno je da traje do 1h na novogodišnju noć, 31. decembra posetioci će uživati u zvucima novosadskog Big Benda koji će, zajedno sa Bojanom Stamenov i gostima, nastupiti sa početkom u 21h.

U bajkovitom Dunavskom parku, 31. decembra počinje slavlje za najmlađe u 10 časova. Za program će biti zadužen Branimir Rosić, Operu za decu upriličiće udruženje “Visoko C”, a mališani će uživati u programu muzičke radionice “Do re mi”, škole muzike “Melodies”, ”
Haos animatora” i u brojnim dodatnim sadržajima. Doček dečje Nove godine zakazan je za 12 časova kada je i planirano iznenađenje za najmlađe.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.