Posao za nadležne u RK Petrovaradin

VIDEO K9: Nekoliko meseci posle previranja u Rukometnom klubu „Petrovardin“ oglasilo se novo rukovodstvo nizom optužbi o proneveri upućenih bivšem predsedniku kluba Goranom Bajšanskom, koji za našu televiziju demantuje ove navode.

0
57

Posle burnog decembra i još burnijeg januara u Rukometnom klubu „Petrovaradin“, tokom kojeg je više puta došlo do promene rukovodstva, drama se stišala.

Sad već bivši predsednik kluba Goran Bajšanski, rekao je za našu televiziju početkom februara da je Skupština kluba, održana krajem decembra prošle godine, posle koje on gubi funkciju predsednika Upravnog odbora i na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, bila nelegitimna i da je tom prilikom klupski pečat upotrebljen na neovlešćen način.

Međutim, danas se, dva meseca posle tog dešavanja, oglasilo i novo rukovodstvo kluba istakavši da je Skupština kluba održana 14. decembra prošle godine, na kojoj je Bajšanski izabran za predsednika, bila nelegitimna te da je tom prilikom na neovlašćen način korišćen klupski pečat.

Već 13. januara ove godine, na čelo „Petrovaradina“ dolazi Radovan Bracanović. On kaže da je Bajšanski od 30. decembra do 13. januara, kada je bio i zvanično predsednik kluba, vršio neopravdane novčane transakcije klupskog novca, tako što je 600 hiljada dinara dobijenih od Ministarstva omladine i sporta prebacio na račun jedne školice sporta. Bracanović dodaje da je vlasnik školice, uvidevši o čemu je reč, novac vratio klubu. Međutim, prema novidima Bracanovića, Banjšanski je proneverio još 200 hiljada dinara.

O današnjoj konferenciji, Goran Bajšanski kaže da je saznao iz medija. Za Kanal 9 navodi da se na optužbe samo nasmejao jer, kako je rekao, ne vidi mogućnost da je došlo do bilo kakve zluopotrebe novca, za šta ga sadašnje rukovodstvo kluba tereti.

Podsetimo da je Bajšanski podneo krivične prijave protiv Radovana Bracanovića ali i Radovana Bronze za neovlašćeno korišćenje službenog pečata.

Rukovodstvo „Petrovaradina“ kaže da su „povukli i potegli“ sve službe inspekcije kako bi se ustanovila istina, dok Bajšanski navodi da inspekcija i treba da se angažuje kako bi proverila poslovanje kluba, te dodaje da to nije određano ni pre godinu dana, ali ni pre nekoliko meseci, kada je bilo najavljeno.

Obe strane slažu se u jednom, a to je da se nadaju da će nadležni organi u što skorijem periodu izvršiti uvid u sva sporna dešavanja koja su obeležila poslovanje Rukometnog kluba Petrovaradin proteklih meseci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.