Posao za 200 novih inženjera

VIDEO K9: Otvaranje nove visoko inovativne tehnološke jedinice razvojno-istraživačkog centra ''Kontinentala'' u Novom Sadu i mogućnost zapošljavanja domaćih inženjera, bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučevića i predstavnika te kompanije.

0
11

Tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima kompanije „Kontinental“ u Gradskoj kući, gradonačlenik Miloš Vučević najavio je da će ova kopmanija proširiti svoj Centar u Pupinovoj palati gde će zakupiti još 1000 m2, što znači da će zauzeti preko 9000 m2.

Dodao je i da veruje da će ”Kontinental” biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren za kompanije, kao i da očekuje početak njihove grinfild investicije pored Zrenjaninskog puta u blizini Kaća, gde su završena arheološka istraživanja i gde će od avgusta početi komunalno opremanje za novi industrijski park  u koje će Grad investirati gotovo milijardu dinara.

Vučević je istakao da ga najviše raduje što, kako je rekao, „Kontinental“ uvažava naše stručnjake, pa će mnogi naći posao u toj kompaniji i imati fantastične plate. 

Potpredsednik ”Kontinentala” Markus Moel potvrdio je da će kompanija zaposliti više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju, kao i da planira podizanje grinfild objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom, stoga će se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer pre svega očekuju saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike.

Moel je dodao i da kompanija nekoliko narednih godina planira da zaposli oko 200 novih inženjera, da usavršava tehnološki postupak i uvećava kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.