Posao za 13 doktora nauka

VIDEO K9: Doktori nauka kojima je pokrajina odobrila projekte po konkursu "Pravo na prvu šansu" danas su dobili ugovore i priliku da u narednih godinu dana realizuju svoje ideje na fakultetima sa kojih dolaze.

1311

Ove godine 13 doktora nauka dobiće posao, odnosno priliku da realizuju svoj projekat, zahvaljujući konkursu “Pravo na prvu šansu”.

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je za realizaciju ovog programa izdvojio više od 14 miliona dinara.

“Ljudi kroz naučnoistraživačku delatnost stvaraju one objektivne preduslove autonomije univerziteta. Verujemo da će to doneti ukupnu dobrobit nastavi, ali i povezivanju nauke, nastave i prakse, jer čemu kvalitet visokog obrazovanja, ako neće doneti ukupnu dobrobit društvu, našoj privredi, našoj kulturi, obrazovanju. Dakle sve u svemu, ovo je velika investicija u malde ljude, ali i jedna dobra praksa koju treba nastaviti i narednih godina”, rekao je Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje.

Milošević je istakao da će ovim projektom biti unapređen rad fakulteta, kvalitet nastave i naučnoistraživačke delatnosti, ali i osnažena veza mentora i onoga ko traži prvu šansu.

“Ovo je projekat na godinu dana. Dovoljno da se upoznaju sa radom na fakultetu, a i da oni koji rade na fakultetu upoznaju se sa resursima vrednih i ja bih rekao već dokazanih istraživača, jer oni su svi realizovali važan projekat, doktorsku disertaciju”, naveo je Milošević.

Po isteku godine dana, zaposlenje će zavisiti nejpre od samih kandidata, rekao je Milošević.

Ideja akcije “Pravo na prvu šansu”, koja je pokrenuta 2012. godine, jeste da nijedan doktor nauka na teritoriji AP Vojvodine ne bude nezaposlen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.