“Posao po meri” za osobe sa invaliditetom

VIDEO K9: Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, naziv je novog projekta koji bi osobama sa invaliditetom trebao da omogući jednak pristup pri zapošljavanju te da podstakne otvorenije i inkluzivnije tržišta rada u Srbiji.

0
23

U našoj zemlji pokrenut je još jedan projekat usmeren ka ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom.

Reč je o četvorogodišnjem projektu pod nazivom “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” vredan 2 miliona dolara koji su pokrenuli Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Forum mladih sa invaliditetom, a biće realizovan na nacionalnom nivou sa fokusom na Beograd, Suboticu, Novi Sad, Zrenjanin, Valjevo i Niš.

Cilj je stvaranje jednakog pristupa pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom i podsticanje otvorenijeg i inkluzivnijeg tržišta rada.

Uprkos brojnim afirmativnim merama u vezi sa zapošljavanjem osoba sa invaliditetom i napretku u ovoj oblasti, oni su i dalje suočeni sa višestrukim izazovima i preprekama prilikom ulaska na tržište rada.

Prema zvaničnim podacima, 70% osoba sa invaliditetomje je siromašno, a više od polovine njih zavisi od socijalnih davanja.

Kako bi afirmisali međusobnu podršku i saradnju na aktivnostima, a u cilju održavanja inkluzivnog tržišta rada i podsticanja društveno odgovornog delovanja poslodavaca, Forum mladih sa invaliditetom potpisao je Memorandum o razumevanju sa gradonačelnicima Subotice, Zrenjanina, Valjeva i Niša, sekretarkom za socijalnu zaštitu Beograda, v.d. načelnicom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Novog Sada, kao i zamenikom direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, predsednicom Nacionalne organizacija osoba sa invaliditetom i savetnikom predsednika Privredne komore Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.