“Posadi svoj hlad” 9. aprila

VIDEO K9: Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja građana Sombora, akcija Posadi svoj hlad biće sutra organizovana i u ovoj opštini.

0
18

Akcija „Posadi svoj hlad“, nastavljena je u Somboru gde će sutra u podne na Gradskom trgu biti organizovana javna podela 300 sadnica belog jasena koje su obezbeđene uz pomoć jedne društveno odgovorne kompanije.

Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg vlasnik može da registruje drvo i prati njegov dalji razvoj. Broj sadnica je ograničen, a jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu. U petak 9. aprila, inače, širom Srbije biće podeljeno 30.000 sadnica.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji plan je da u narednim godinama bude podeljeno 300.000 sadnica građanima, saopštili su organizatori, Nevladina organizacija Zeleni razvojni centar.

Dodaju da nije reč samo o ekološkoj akciji, usmerenoj ka borbi protiv klimatskih promena, već ova kampanja ima i zdravstvenu funkciju jer je svako drvo, kako ističu, jedinstveni zeleni respirator.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.