Posadi drvo za zdrav grad

VIDEO K9: U Budućem parku između Detelinare i Novog Naselja prošlog vikenda niklo je prvo drveće. Izdanke su posadili sugrađani u akciji "Posadi drvo za naš zdrav grad".

0
338

Sugrađani su zajedno sa aktivistima udruženje “Naš zdrav grad” prošlog vikenda sadili drveće na mestu gde je planirana izgradnja parka između Detelinare i Novog Naselja.

Svako drvo namenjeno je određenoj osobi, prema želji onoga ko ga je zasadio.

“Cilj ove akcije jeste upravo da se donese odluka da se građanima dozvoli da sami mogu da zasade svoja drva i jednim natpisom označe za kosu drva namenjena, odnosno za svoje najmilije, prvenstvno se misli na decu, gde bi od malena decu učili da imaju neki odnos prema prirodi, da imaju emociju vezanu za to drvo i da, generalno, podižemo svet kod naših građana o bitnosti količine parkova odnosno zelenih površina u gradu”, rekao je Vladimir Šiška, predsednik Udruženja “Naš zdrav grad”.

Šiška je podsetio da procenat zelenih površina u našem gradu, u odnosu na broj stanovnika, nije na zavidnom nivou, te bi tendencija smanjivanja morala biti prekinuta.

Pored širenja svesti o važnosti zelenih površina, aktivnosti udruženja usmerene su i na zdravlje najmlađih sugrađana.

“Sledeća akcija jeste ispitujemo jelovnik, odnosno regulisanost ishrane naše dece u osnovnim školama u smislu užine, znači taj deo mislimo da nije dovoljno regulisan i da se deca ne hrane dovoiljno kvalitetno i ne prati se dovolno taj kvalitet ishrane njihov u smislu užine”, kazao je Šiška.

Ovo udruženje je krajem prošle godine radilo i na promociji sporta i značaja fizičkih aktivnosti među učenicima Osnovne škole “Branko Radičević”, gde je, u saradnji sa Odbojkaškim klubom Vojvodina, donirana sportska oprema i održan niz predavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.