Portali za novosadske bicikliste

VIDEO K9: Neobični portali koji su postavljeni na nekoliko biciklističkih staza u Novom Sadu izazvali su pažnju velikog broja sugrađana koji su nagađali o njihovoj nameni postavljeni su na nekoliko lokacija u gradu. Objašnjenje smo potražili u Udruženju Noovsadska biciklistička inicijatova.

0
32

Konstrukcije koje su nedavno postavljene na nekoliko biciklističkih staza širom grada zaintrigirale su maštu Novosađana, pa su društvene mreže bile pune maštovitih i šaljivih komentara o tome šta bi one mogle predstavljati, od mašina za teleportaciju ili putovanje kroz vreme, do avaksa koji će sve da nas detektuje i snima.

U Udruženju Novosadska biciklistička inicijative kažu da je, nezavanično, konstrukcija nazvana „portal“ za bicikle te navode i koja mu je namena.

Ovi korisni portali za bicikle trebalo bi, prema njegovim rečima, da budu postavljeni na osam lokacija u gradu.

Zdravković je ovom prilikom najavio i prvu ovogodišnju Kritičnu masu pod nazivom“Novosadsko biciklističko proleće” koja će u petak, 25. marta sa početkom u 17 časova, startovati iz Kineske četvrti, sa parkinga prema Mostu slobode.

Nakon okupljanja biciklista u Kritičnu masu uslediće vožnja do Petrovaradina i kroz ovo mesto kako bi, kaže Zdravković, simbolično skrenuli pažnju da je i u ovom delu grada neophodno izgraditi biciklistički infrastrukturu koja trenutno ne postoji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.