Portali preneli TikTok šalu: Snimak pantera nije iz Sremskih Karlovaca

Čitaoci iz Sremskih Karlovaca obratili su se redakciji FakeNews Tragača sa molbom da provere autentičnost video-snimka crnog pantera u pokretu, koji je osvetljen, a za kojeg su pojedini mediji preneli da se možda nalazi u Sremskim Karlovcima. FakeNews Tragač kontaktirao je korisnika Instagrama koji je postavio video sa crnim panterom na Instagram, a on im je potvrdio da je reč o šali.

0
28

Prethodnih nedelja javnost je uznemirena činjenicom da na teritoriji AP Vojvodine možda luta odbegli panter. Svedočenja meštana i pojedini video-snimci ukazivali su na to da je viđen u Opštini Apatin, a zatim i u Vrbasu. Iako su iz javnog preduzeća „Vojvodina šume” izdali saopštenje kojim upozoravaju na ovu opasnu životinju, oglasili su se i neki stručnjaci koji navode da životinje za kojom se traga možda i nema.

Ne zalazeći u to ko je u pravu i da li životinja zaista luta Vojvodinom, redakcija FakeNews Tragač se pozabavila video-snimkom koji su dobili od meštana Sremskih Karlovaca, u kojem se tvrdi da je panter viđen u tom mestu. Portali NSuživo i Vojvodinainfo preneli su Instagram priču (sadržaj koji nestaje 24 sata nakon objavljivanja) jednog korisnika ove društvene mreže i ogradili se pitanjem da li je ona istinita, kao i konstatacijom da video-sadržaj treba da provere nadležni.

Redakcija FakeNews Tragač je informaciju proverila direkno sa korisnikom kojeg portali navode kao izvor snimka na kom se „vidi“ da je panter stigao u Sremske Karlovce, a on za FakeNews Tragač kaže da je u pitanju šala preuzeta sa TikToka.

Vesti portala postale su viralne i na Fejsbuku, a softver CrowdTangle pokazuje da prilikom pisanja ovog teksta broje preko 1300 interakcija.

(FakeNews Tragač)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.