“Porodični kompas” od 2023.

VIDEO K9: Na današnjoj konferenciji „Perspektive daljeg razvoja programa i usluga u oblasti socijalne zaštite u Gradu Novom Sadu“ predstavljeni su rezultati monitoringa i evaluacije programa i usluga u ovoj oblasti u našem gradu.

0
112

Centar za socijalni rad Novi Sad će od 2023. godine pružati novu uslugu, „Porodični kompas“, sa ciljem pružanja podrške porodici i prevenciji mogućih poteškoća u roditeljstvu.

S tim u vezi planirano je da u tri novosadske škole bude pojačana usluga socijalne zaštite u okviru koje će se raditi na prevenciji ranog osipanja, sklapanju maloletničkih brakova, identifikaciji potencijalnih problema i porodica koje kasnije mogu biti usmerene u Centar za socijalni rad za dodatnu podršku.

Ovo je jedan od segmenata o kojima je bilo reči na konferenciji „Perspektive daljeg razvoja programa i usluga u oblasti socijalne zaštite u Gradu Novom Sadu“ održanoj u organizaciji Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, na kojoj su predstavljeni rezultati monitoringa i evaluacije programa i usluga u oblasti socijalne zaštite.

Monitoring je i ove godine, prema rečima direktorice Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Maje Miljković, sproveden u cilju poboljšanja rada i usluga pojedinačnih programa socijalne zaštite ustanova i udruženja građana.

Miljković je dodala i da je stari problem nedostak kadrova u Centrima za socijalni rad te da je povećanje broja zaposlenih u ovim ustanovama neophodan kako bi njihov kvalitet rada bio u skladu sa evropskim standardima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.