Porodicama preminulih od kovida-19 po 100.000 dinara

VIDEO K9: Porodice preminulih od kovida-19 sa teritorije Novog Sada dobiće novčanu pomoć u iznosu od 100.000 dinara, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

0
62

Gradsko veće donelo je Rešenje o dodeli novčane pomoći porodicama građana sa teritorije Novog Sada koji su preminuli od posledica virusa COVID-19 i koji su sahranjeni na teritoriji Grada, u iznosu od 100.000 dinara po preminulom.

Zahtev za dodelu ove novčane pomoći član porodice preminulog ili drugo lice koje je o svom trošku sahranilo preminulog, podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu na Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove u Novom Sadu, na Trgu slobode br. 1 ili elektronskim putem na adresu [email protected].

Uz zahtev treba priložiti i fotokopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije, zatim  izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice, fotokopiju kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci, kao i dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice, odnosno račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.

Gradska uprava službenim putem pribavlja dokaz da je lice preminulo od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2 od Gradske uprave za opšte poslove Sektora za lična stanja građana i, takođe, spisak lica sahranjenih na teritoriji Novog Sada od JKP „Lisje“ ili drugog pravnog lica koje je izvršilo sahranjivanje.

Novčana pomoć u skladu sa ovim Rešenjem biće uplaćena na tekući račun korisnika, saopšteno je iz Gradske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.