Porodica Đurkić u novom domu

VIDEO K9: Nakon godinu i po dana neizvesnosti, sedmočlana porodica Đurkić konačno se uselila u svoj novi dom, obezbeđen angažovanjem sugrađana koji su donirali i prikupljali sreddstva kroz brojne humanitarne akcije.

0
1214

Inicijativa za kupovinu kuće od oko 60-ak kvadrata u Kisačkoj 65 pokrenuta je pre oko godinu dana, kada je porodici Đurkić pretilo da ostane na ulici, a da deca koja su odlični đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ budu smeštena u Centar za socijalni rad.

Useljenju u njihov novi dom prisustvovali su učenici i nastavnici te škole koji su i pokrenuli akciju pomoći za svoje drugare iz porodice Đurkić, Udruženje građana Novi Sad, kao i sugrađani koji su ovoj akciji dali svoj doprinos.

“Prezadovoljni smo, presrećni, i ovom prilikom bih htela stvarno da se zahvalim Gradu Novom Sadu, gospodinu Goranu Bajšanskom, gospodinu direktoru OŠ ,,Žarko Zrenjanin”, razrednim starešinama, đaćima i roditeljima, takođe te škole, jer su stvarno uspeli da nam izađu u susret pomognu na neki način, prvenstveno da naša deca ostanu uz nas i da ova porodica ostane na okupu i da nam reši životnu brigu”, rekla je Bojana Đurkić.

Tokom godinu i po dana kroz razne humanitarne akcije i prilozima sugrađana, prikupljeno je 1.125.000 dinara kojima su obezbeđeni dostojanstveni uslovi za život ove porodice.

“Uspeli smo da animiramo građane, da svi stanemo iza jedne romske porodice koja je pokazala potencijal da želi da izvede svoju decu na pravi put”, kazao je Goran Bajšanski iz Udruženja građana Novi Sad.

 

“Već na sednicama nastavničkog veća u našoj školi se čula priča o o jednoj porodici koja dobro vaspitava svoju decu i koja dolaze uredno u školu i da se vodi računa o deci kao našim učenicima, a kada smo čuli da se ruši karton naselje mi smo svi znali da će oni ostati bez doma. Moji nastavnici, prvenstveno Branka Savanović i Aleksandra Spasić su pokrenule ovu akciju, a kasnije su to prihvatili i svi učenici i nastavnici u školi”, naveo je Žarko Mušicki, direktor OŠ Žarko Zrenjanin.

Akciju je finansijski i na druge načine pomogao i Grad Novi Sad, u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.