Porez na imovinu uvećan za 3620%

VIDEO K9: Porez na imovinu povećan je u svim lokalnim samoupravama. Naši psolodavci i privatnici navikli su na stalna poskupljenja, ali kako i sami kažu ovo je prevršilo svaku meru. Naime porez je bar duplo povećan.

539
U Beogradu je na primer porez na imovinu uvećan čak 36 puta. U poređenju sa Beogradom, mi Novosađani, možemo da kažemo da smo imali sreće, s obzirom da je porez povećan tek za 9 puta.
 
Primera radi, porez na imovinu u Beogradu u odnosu na 2013. godinu uvećan u rasponu od 115 do 3620 odsto, u Novom Sadu od 55 do 940 procenata, Valjevu od 400 do preko 750 procenata, dok je u Kladovu taj raspon uvećan više od 350 procenata.
 
U Uniji poslodavaca objašnjavaju da je osnovica, odnosno cena po kvadratu izračunata tako što je uzeta tržišna vrednost kvadrata u centru grada, odnosno u prvoj zoni.
 
Osim toga, kroz višestruko povećanje poreza na imovinu opštine stvorile neravnopravne uslove poslovanja za preduzeća jer porez na imovinu nije svuda povećavan u istom iznosu. U uniji psolodavaca očekuju brzu reakciju nove vlade.
 
Unija poslodavaca Srbije (UPS) zatražila je od Vlade i lokalnih samouprava da snize porez na imovinu koji dramatično uvećan može dovesti do gubitka između 25.000 – 30.000 radnih mesta do kraja godine. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.