Porazni rezultati kontrole vozača autobusa i kamiona

VIDEO K9: Više od polovine kontrolisanih vozača počinilo je prekršaje, najčešće zbog prekoračenja vremena upravljanja vozilom i tahografa, ustanovljeno je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja vozača autobusa i teretnih vozila, koju je saobraćajna policija na putevima u Srbiji sprovela tokom protekle sedmice.

0
75

Na srpskim putevima saobraćajna policija je od 13. do 19. juna kontrolisalae ukupno 13.486 vozača autobusa i kamiona i tom prilikom otkriveno je 8.260 prekršaja, saopšteno je iz MUP-a.

Više od polovine kontrolisanih vozača počinilo je prekršaje, a najveći broj se odnosio na prekoračenje vremena upravljanja vozilom i tahograf. Ova akcija je sprovedena kao deo velike ROADPOL međunarodne akcije, u kojoj je učestvovalo 30 evropskih zemalja članica ove organizacije.

U saopštenju MUP-a navedeno je da je od 1.460 kontrolisanih vozača autobusa prekršaj počinilo njih 727. Kazne su, osim zbog vremena upravljanja i tahografa, pisane i zbog prekršaja u vezi sa dokumentacijom vozača i autobusa, kao i zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji policijskih uprava u Kragujevcu, Subotici i Jagodini.  

Od kontrolisanih 12.026 vozača teretnih vozila, prekršaj je učinilo 7.533, od kojih su 2.113 vozača sankcionisana zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a ostali zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Skoro 300 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, a iz saobraćaja je isključen 31 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i pet vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zbog tehničke neispravnosti ili nepropisno obezbeđenog tereta iz saobraćaja su isključena 24 teretna vozila.  

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, Nišu i Subotici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.