Popust za struju do 28. u mesecu

VIDEO K9: Rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen je do 28. u mesecu. Stoga će i gužve na šalterima ubuduće biti manje, kažu u Elektroprivredi Srbije.

406

U Elektroprivredi Srbije kažu da je uočeno da su gužve ispred mesta gde građani plaćaju struju velike posebno 25. u mesecu, datuma koji je do nedavno bio rok za ostvarenje popusta od 5% za redovne platiše.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić je istakao da su penzioneri za to javno preduzeće najbitnija i najbrojnija kategorija kupaca, kao i da oni u najvećem procentu na vreme izmiruju račune, a svoja primanja dobijali su upravo 25. u mesecu.

“Zato sam inicirao da ovaj rok pomerimo na 28. u mesecu, kako bi imali tri dana vremena da izmire obaveze i istovremeno ostvare popust od pet odsto, a Nadzorni odbor EPS-a je to prihvatio”, naveo je Grčić.

Nov rok će važiti od martovskih računa, koji će na kućne adrese domaćinstava stići u aprilu.

Grčić je dodao i da je procenat naplate električne energije kada je reč o građanima 96 odsto, dok je naplativost kod privrede oko 90 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.