Popravka krova na Filozofskom fakultetu

VIDEO K9: Radovi na krovu Filozofskog fakulteta su počeli preko oko dve godine i odvijaju se u više faza. Trenutno je u toku treća faza, a vrednost projekta je oko 40 miliona dinara bez PDV-a. Novac za popravku fakultet je dobio od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

0
679

Sanacija krova na Filozofskom fakultetu se odvija parcijalno i fazno u zavisnosti od priliva sredstava.

“Imamo markirana mesta koja nam prave probleme i prvo ta mesta rešavamo i to imamo dve varijante, klasičnu, bakar za bakar. To smo u prvoj fazi imali. Zamenu bakra, koji se odnosio na par pozicija i to je u amfiteatru, gde smo imali curenje. Drugi deo imamo sad, to su trajno elastični materijali, sika materijali, tečne membrane, tako da kombinujemo, gledamo šta je najoptimalnije za taj prostor i za tu poziciju i, naravno, za finansijske momente”, naveo je Miladin Trifković, šef Tehničke službe Filozofskog fakulteta.

Svake godine Fakultet konkuriše kako bi dobio sredstva za dalju popravku krova i fasade. Zgrada Fakulteta je stara oko 40 godina, a problemi sa infrastrukturom traju oko deset. Rekonstrukcija krova i ostali tekući radovi ne ometaju predavanja i studentska okupljanja.

“Mi kada definišemo uslove tendera, kada raspisujemo…jedan od uslova je da radovi bilo koje vrste, čak i sanacija krova i fasade se mogu obaviti samo u vreme kada ne remete redovne aktivnosti fakulteta, što znači nastavu. ispite i ostale aktivnosti. Radove uklapamo vikendom u vreme kada je neka pauza ili recimo kad su raspusti, kad su studijske nedelje, znači kad ne remete neke bitne…aktivnosti fakulteta”, rekao je Trifković.

Brzina završetka radova zavisiće od finansijskih mogućnosti samog fakulteta. Zbog ograničenog budžeta popravka se vrši svake godine u vrednosti od milion do dva miliona dinara. Trenutno najveći problem, pored krova, jeste i fasada, koja je usled vremenskih nepogoda veoma oštećena.

Poslednje popravke na krovu i zgradi fakulteta rađene su nakon bombardovanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.