Popovičani dobija dugo očekivano stajalište

VIDEO K9: Meštani Popovice trebalo bi da do početka nove školske godine konačno dobiju još jedno dugo očekivano autobusko stajalište, saznaje tv Kanal 9. Popovičani navode da posle više od godinu i po dana, imaju jaka uverenja iz GSP-a da će na liniji 74 biti dodata još jedna stanica.

438

Popovica kao naselje sada broji znatno više domaćinstava nego što je to bio slučaj kada je uspostavljena redovna autobuska linija gradskog preduzeća. Naknadno je povećan broj stanica i vozila na toj liniji, ali problem, međutim, bio je sa nedostatkom stajališta.

Đaci iz tog naselja bili su prinuđeni i da po pola kilometra pešice idu neosvetljenim kolovozom koji je veoma prometan. Zabrinuti roditelji, svesni opasnosti, u nekoliko navrata apelovali su da se postavi dodatna stanica te da deca ne rizikuju živote hodajući kolovozom. Nažalost, razumevanje, po tom pitanju je izostalo.

U razgovoru sa žiteljima Popovice saznali smo da je rešenje ovog problema, ipak, na pomolu i to već do početka nove školske godine. Kako Kažu, imajući u vidu da su sukobi partijskih interesa bili kamen spoticanja u dogovoru do sada i činjenicu da ih sada više nema nadaju se pozitivnog dogovoru.

U centru Petrovaradin, organizaciji koja je Popovičanima pomogla u zanavljanju ove inicijative navode da su posle svega nekoliko razgovora sa nadležnima dobili uveravanja da će ovoga puta problem biti rešen.

Inače, osim problema sa retkim i udaljenim stajalištima, problem sa nedostatkom pešačke staze posebno je težak. Nedostatak uličnog osvetljenja dodatno otežava situaciju, a to je posebno izraženo u zimskom periodu godine. Na glavnom putu kroz Popovicu vozi se prilično brzo i udesi, nažalost, nisu retkost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.