Poplave – Vanredno i u Pirotu

VIDEO K9: Jug Srbije suočen je sa poplavama. Situacija se, prema rečima nadležnih, polako smiruje, a na terenu su vojska i policija koji pomažu ugroženima.

9

Usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija na teritoriji gradova Niša i Leskovca, na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han, kao i na delu opštine Prijepolje zbog obilnih snežnih padavina.

Na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga Leskovac situacija je stabilna, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leskovac nastavljaju obilazak terena.

I u Pirotu je proglašena vanredna situacija radi otklanjanja posledica poplava. Zbog obilnih padavina prigradska i seoska naselja poplavljena, voda se sada povlači, ali je najviše štete pričinjeno u naseljima Rogoz, Kavak, selima Temska, Rudinje kao i u okolini Dimitrovgrada.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka.

Evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, deset iz Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dve iz Leskovca, jednu iz Dimitrovgrada i jednu iz Donje Trnave kod Niša.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je danas naredbu da Vojska Srbije izađe i pomogne narodu koji je suočen sa poplavama.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje na teritoriji Pčinjskog Upravnog okruga tokom crpili su vodu iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska, Kupinince i Zlatokop gde su evakuisane četiri osobe. Crpljenja vode vršeno je i na teritoriji opština Žitorađe, kao i u reonu sela Držanovac i Badnjevac.

Vodostaji reke Nišave i Južne Morave kod Niša su u fazi opadanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.