Poplave na crnogorskom primorju, građani Budve odbranili Stari grad

Službe zaštite i spasavanje Budve kao i brojni građani i pripadnici drugih službi sinoć su bili u velikoj akciji u kojoj su odbranili Stari grad od plimnog talasa. Služba zaštite, Komunalna policija i Komunalno predzeće su organizovali akciju postavljanja 500 vreća sa peskom u Starom gradu kako bi sprečili da voda uđe u kuće i restorane.

360

Najugroženiji je bio deo sa južne strane gde je probilo more, ali taj deo je zatvoren. Vrećama je zatvoren i istočni deo.

Služba spasavanja imala je veliku pomoć svih gradskih službi i javnih preduzeća, tako da je stotinak ljudi vrlo efikasno radilo na obezbeđenju grada.

Ulcinjska sela Lisna i Bori pored Bojane danima su odsečena od sveta. Poplavljeni su putevi i pomoćni objekti, a kuće su okružene vodom.

Kako sa druge strane navodi portal Ul-info jugo i veliki plimni talasi su juče potopili ulcinjsku Veliku plažu i Adu zbog čega je oticanje Bojane bilo otežano što je dovelo do rasta vodostaja te reke. Meštani su u pripravnosti.

U Baru, Sutomoru i Čanju sinoć su bili veliki talasi koji su izbacivali pesak i kamenje na šetalište.

Talasi su dolazili do plažnih barova a u Šušnju je staklo jedne terase polomljeno. U Virpazaru je trenutno stabilno jer je vodostaj Skadarskog jezera neznatno porastao, kazao je za TVCG Darko Vidaković iz Službe zaštite barske Opštine.

Pripadnici te službe obilaze kritična područja. (RTCG)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.