Popis stanovništva u oktobru

VIDEO K9: Skupština Srbije počela je danas sednicu razmatranjem predloga Vlade da popis stanovništva, koji je bio predviđen od 1. do 30. aprila, zbog bezbednosti u uslovima epidemije, bude pomen za šest meseci.

0
18

Popis stanovništva koji je trebao da bude obavljen u aprilu, prema predlogu Vlade Srbije, biće, zbog situacije sa epidemijom korona virusa, pomeren za period od 1. do 30. oktobra.

Obrazlažući predlog, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rekao je da popis, osim mesec dana anketiranja stanovnika putem direktnog intervjua, podrazumeva i dodatne aktivnosti, materijalne resurse i angažovanje 20.000 ljudi, instruktora i popisivača, od kojih će 15.000 biti direktno na terenu, po celoj Srbiji, u kontaktu sa građanima.

Popis su odložile i druge evropske zemlje, naveo je Nedimović uz ocenu da u ovim uslovima pandemije metoda klasičnog intervjua nije moguća, zbog dolaska u kontakt više lica.

On je u Skupštini Srbije podsetio da je zakon koji se danas menja usvojen 4. februara 2020. godine, neposredno pre epidemije kovida kada, kako je rekao, „ovakav scenario niko nije mogao da predvidi“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.