Pooštrene mere u Novom Sadu

  VIDEO K9: Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici doneo je nove pooštrene protivepidemiološke mere u Novom Sadu u kojem je trenutno 1.340 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom.

  0
  71

  Epidemiološka situacija u Novom Sadu svakog dana postaje sve nestabilnija, a broj novozaraženih sve veći.

  Tim povodom, Gradski štab za vanredne situacije doneo je 4 naredbe i 2 preporuke.

  U svim objektima u kojima dolazi do većeg okupljanja ljudi, a to se odnosi i na firme, ugostiteljske objekte, sportske centre i slično, moraće biti istaknuto ime odgovorno osobe zadužene za sporovođenje mera koje propisuje Krizni štab, ali je i zadržan dozvoljeni broj od 30 osoba u zatvorenom prostoru.

  Krizni štab doneo je odluku prema kojoj je obavezno nošenje maski na pijacama i, kako naglašava Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, ova mera će biti posebno kontrolisana.

  Takođe, od 7. do 30. novembra zabranjen je rad bazena, spa centara i sauna, osim za studente DIF-a i sportske klubove, uz posebna ograničenja.

  U istom periodu zabranjene su sve manifestacije, osim kulturno-umetničkih, na kojima je dozvoljeno maksimalno 100 posetilaca.

  Tokom novembra zabranjene su i sve sportske manifestacije, izuzev onih koje se organizuju u okviru redovnih takmičenja, a koje će biti održavane bez prisustva publike.

  Pored ove 4 naredbe, Gradski štab je doneo i dve preporuke.

  Do 4. novembra je, prema rečima gradonačelnika, od početka epidemije u Novom Sadu inficirano ukupno 4.776 osoba.

  U osnovnim školama u našem gradu je virusom korona trenutno zaraženo 19 zaposlenih i 8 učenika, dok je u srednjim školama zaraženo 9 zaposlenih i 31 učenik.

  Takođe, kako je naveo, u Studnetskom centru je zaraženo 2 studenta, dok su u obdaništima na covid 19 pozitivno 30 vaspitača i 2 deteta.

  Vučević navodi da su sve donete mere promenljivog i trenutnog karaktera, i mogu se u svakom trenutku ublažiti i pooštriti, zavisno od odgovornosti građana.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.