Pooštrene mere protiv Covid – 19 virusa

VIDEO K9:U Srbiji su pooštrene mere u borbi protiv virusa korona. Među njima je i zabrana starijima od 65 godina da izlaze na ulicu, a svim ostalim građanima od 20 časova uveče do 5 ujutro.

0
439

Ovako je izgledao Novi Sad jutros, nakon što su stupile na snagu nove mere kojima je ograničeno kretanja svim građanima od osam uveče do pet ujutru, dok je „apsolutno zabranjen izlazak na ulicu” svim građanima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, odnosno starijim od 70 godina u mestima do 5.000 stanovnika.

Otvoreni su brojevi telefona u gradovima i opštinama za građane kojima je potrebna pomoć zbog novih ograničenja kretanja, a njihov spisak je objavljen na sajtu Vlade Srbije.”

“Za sve ostale građane važi zabrana izlaska od 20 časova uveče do 5 ujutro, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Najugroženiji su najveći gradovi u Srbiji, a žarišta su Beograd, Kikinda i Niš, nešto manje Čačak,” rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Vojska Srbija će, kako je rekao, nadgledati granice, sve bolnice, migrantske centre i biće naoružana. Srbija, prema rečima predsednika, ima dovoljno prehrambenih namirnica i građani nemaju potrebe za stvaranjem zaliha.

U toku je nabavka 30 miliona hiruških maski, određene su i nove bolnice za eventualni smeštaj 6.000 obolelih, u subotu se očekuje nova količinu kliničkih respratora.

Veliki problem predstavlja povratak naših državljana u zemlju, kojih se samo u poslednja 2 dana više od 35.000 prešlo granicu, od kojih mnogi ne poštuju propisane mere samoizolacije. Veliki broj njih i dalje pristiže u zemlju, nakon što je Evropska unija na 30 dana zatvorila svoje granice,

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.