Ponovo u omiljenom kafiću

VIDEO K9: Ove nedelje počeli su da rade ugostiteljski objakti u Novom Sadu. Koje mere ugostitelji moraju da poštuju u objektima i u kojoj meri su pogođeni pandemijom, za Kanal 9 govori Milenko Mijić, predsednika Udruženja ugostitelja Novi Sad.

0
185

Od ponedeljka su počeli sa radom i ugostiteljski objekti širom grada, u kojima pravila moraju da poštuju kako vlansici i zaposleni, tako i gosti koji tu borave.

U Udruženju ugostitelja Novi Sad navode da je za sada 60-70% ugostitelja počelo sa radom, dok će ostali otvoriti u nekoliko narednih dana. Izuzetak su klubovi i sale za svadbe koji će morati da sačekaju sa radom dok Vlada ne donose mere koje će se odnositi i na njih.

Mijić objašnjava da se mere odnose na higijenske uslove koje objekti moraju da poštuju, a to znači da na ulazu mora da stoji dezobarijera i sredstva za dezinfekciju ruku, obavezna je dezinfekcija stolova i svih površina, osobolje mora da nosi zaštitne maske i rukavice.

Za stolom mogu da sede dve osobe mogu, ali dok se kreću kroz lokal moraju da budu međusobno udaljene bar dva metra i da koriste maske i rukavice, koje mogu da odlože dok sede za stolom.

Ugostitelji su među prvima koji su morali da zatvore svoje lokale i objekte odmah na početku epidemije, pa samim tim spadaju u one koji su pretrpeli velike gubitke, a takođe i sada kada su ponovo otvoreni rade pod otežanim okolnostima, podsetio je Mijić.

Zato je Udruženje ugostitelja Vladi Srbije poslalo nekoliko dopisa u kojima su apelovali za pomoć u vidu smanjenja ili ukidanja poreza i doprinosa. Mijić je istakao je da je i dalje sve neizvesno, pa je još rano govoriti o oporavku.

Novosađani su se uželeli da popiju kafu u svom omiljenom kafiću, pa su tako i ugostitelji i pored trenutnih otežanih okolnosti rada veoma zadovoljni što su ponovo konačno otvorili vrata svojih lokala.

Poštovanje propisanih mera kontroliše inspekcija, a koliko dugo će ih se ugostitelji i gosti pridržavati, s obzirom na dolazak sve toplijih dana, ostaje da se vidi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.