Ponovo pretnje radnicima u Centru za socijalni rad

VIDEO K9: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su N. D. iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Osumnjičeni se tereti da je pretio radnici Centra za socijalni rad, precizira se u saopštenju Policijske uprave u Boru. Povodom sve češćih incidenata u Centrima za socijalni rad, pokrenuta je tema o bezbednosti korisnika i zaposlenih u ovim ustanovama. Proverili smo kako je obezbeđen Centar za socijalni rad u Novom Sadu.

0
667

Nakon tragičnih događaja u Beogradu, organizovani su sastanci na svim nivoima u cilju unapređenja bezbednosti korisnika i zaposlenih u Centrima za socijalni rad.

U Centru za socijalni rad u Novom Sadu kažu da sarađuju sa svim relevantnim institucijama u gradu kada su u pitanju bezbednost i zdravlje korisnika i zaposlenih.

“Pored saradnje sa policijom, Centar je obezbedio i video nadzor, panik tastere, dodatno fizičko obezbeđenje i interne procedure kako bi se smanjio rizik od nepredviđenih događaja, eskalacija nekih nasilja kada su u pitanju bezbednost i zaštita zaposlenih u Centrima za socijalni rad. Mi u ovom trenutku raspolažemo sa 52 panik tastera koji su postavljeni u sve kancelarije kod zaposlenih stručnih radnika u Centrima za socijalni rad kako bi se rešio problem njihove bezbednosti”, rekla je Tamara Stupar, sociološkinja u Centru za socijalni rad.

Stupar je istakla da u incidentnim situacijama ključnu ulogu ima saradnja obezbeđenja Centra i policije, koja je, kako kaže, na odličnom nivou.

“Panik tasteri su postavljeni u radnom prostoru stručnih radnika. Ukoliko stručni radnik proceni da se nalazi u nekoj rizičnoj situaciji, alarmira pomoću panik tastera obezbeđenje koje istog momenta dolazi u kancelariju. Obezbeđenje tada prati da li se dešava rizična situacija i u skladu sa tim eventualno kontaktira policiju koja tada izlazi na teren. Saradnja sa policijom je do sad bila perfektna, tako će i ostati, pogotovo sa policijskom ispostavom Stari grad, a sa načelnikom policijske uprave Novi Sad je dogovorena još intenzivnija saradnja u smislu redovnih kontrola policije koji dolaze tri puta nedeljno u prostorije Centra za socijalni rad, kao i obilazak patrola lokaliteta Centra za socijalni rad”, rekla je Stupar.

Uz saradnju policije, do sada nije bilo incidentnih situacija koje u samom Centru nisu mogle da se reše.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.