PONOVO PRAZNE RUKE RATARA

759

(VIDEO K9) Žetva se završila, rod je bio odličan, a baš kao što su se i pribojavali, vojvođanski paori ostali su praznih šaka. Otkupna cena pšenice je prema njihovim rečima premala, te su zbog toga danas ispred zgrade vlade održali daću poljoprivredniku i srpskoj poljoprivredi, jer ukoliko se ovakvo stanje nastavi, nećemo imati šta da jedemo, reči su nezadovoljnih paora.

Poljoprivredni proizvođači doneli su osam džakova sa žitom, a na njih su stavili i kuvano žito i sveću sa obrazloženjem da je to simbolično “daća za srpsku poljoprivredu koja je u veoma lošem stanju”.a polciija ih je sprečila da prospu pšenicu ispred zgrade, preteći da će im komunalna policija napisati kaznu.

Vojvođanski paori su tražili da ih primi Aleksandar Vučić, kako bi mu saopštili svoje probleme koji se , kako kažu, godima gomilaju. Grubanov je rekao da su oni posejali žito još u oktobru, i da je žito već ovršeno, a da oni još nisu dobili subvencije. On je naglasio da poljoprivrednici ne žele da rade na svoju štetu, a za račun otkupljivača, izvoznika i monopolista koj određuju cene.Na protest je došlo oko 50 predstavnika svih udruženja članica asocijacije.

Članovi Asocijacije “Banatski paori”‘ nezadovoljni su niskom otkupnom cenom pšenice od 16 dinara po kilogramu, s obzirom da je, prema njihovim rečima, cena proizvodnje 20 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.