Ponovo plovidba Savom i delovima Dunava

VIDEO K9: Ukinuta je obustava plovidbe na Dunavu od Bzedana do Sremske Kamenice, odnosno u lučkim kapetanijama u Bezdanu, Apatinu i u Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja. Ministarstvo je, takođe, preko lučkih kapetanija u Beogradu i Sremskoj Mitrovici ukinulo obustavu plovidbe na Savi, kao na delu Dunava od Luke Beograd do Ušća. Kako se navodi u saopštenju, plovidba na tim potezima se ponovo uspostavlja zbog poboljšanja hidrometeoroloških uslova i stanja sa ledom.

0
404

Dva mađarska ledolomca, Jektoro VI i Jektoro XI, uspešno su rešili problem sa ledom kod Dalja, te je danas u 9 sati puštena plovidba od Bezdana do Sremske Kamenice.

Dva dodatna mađarska ledolomca, “Sečenji” i “Jektoro 7”, trenutno probijaju koridor kroz ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta, kako bi u potpunosti rešili problem sa pojavom ledostaja koji postoji od Surduka do Novog Sada.

Na Dunavu trenutno ledolomac “Greben” deluje u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta.

Brod “Bor” je 31. januara aktiviran na lomljenju leda od Đerdapa 1 do Ušća reke Nere kod Rama.

Ledostaj je trenutno formiran na sektoru Dunava od Smedereva do Kostolca, kao na sektoru nizvodno od Donjeg Milanovca do Đerdapa 1, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da je na Tisi 5. januara obustavljena plovidba od brane na Tisi do granice sa Mađarskom. Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sistema DTD je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba 6. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.