Uskoro letnja scena u gradu

VIDEO K9: Nakon 10 godina Novi Sad ponovo će dobiti svoju letnju scenu, na kojoj bi sugrađani prva izvođenja mogli gledati početkom avgusta.

18

Bivši letnji bioskop na otvorenom u Katoličkoj porti, ponovo će otvoriti vrata pozorišnoj i filmskoj publici, a s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, takav sadržaj još više dobija na značaju, rečeno je na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije nekadašnje Letnje scene KCNS.

Već početkom avgusta, pored scenskog, na Letnjoj sceni biće upriličen filmski program KCNS koji uređuje Đorđe Kaćanski.

Sva novosadska pozorišta, naglasio je direktor Kulturnog centra Novi Sad, Bojan Panaotović, s nestrpljenjem očekuju nastupe na Letnjoj sceni, a rekonstrukcija ovog prostora za tu svrhu u javnosti je veoma dobro prihvaćena. Epidemiološka situacija trenutno ima prioritet i važno je, kako je istakao, da svako u svom domenu i u okviru svoje moći, povede računa o zdravstvenim prilikama.

Projekat je pomogla Gradska uprava za kulturu, gde navode da je složeno rešavanje imovinsko-pravnih odnosa bilo osnovni preduslov za revitalizaciju tog prostora.

“Novom Sadu je letnja scena KCNS veoma bitna i veoma smo zadovoljni što su se konačno stekli uslovi da se taj prostor privede nameni. Uprava za kulturu nastoji da maksimalno izađe u susret umetnicima i radnicima u kulturi u specifičnim okolnostima zbog pandemije bolesti Kovid 19, kao i da obezbedi uslove za što bolju realizaciju programa. Novi Sad veoma uspešno brani boje Evropske prestonice kulture, posebno zbog toga što se kulturi pristupa strateški, uz uvažavanje svih ciljnih grupa i zaista postajemo svetao primer u našoj zemlji i u regionu. Kulturne stanice, Kreativni distrikt, obnova podgrađa i starog jezgra grada, samo su neki od projekata čiji su rezultati već uveliko vidljivi”, naglasio je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

U KCNS navode da su tokom letnje sezone u planu pozorišne predstave renomiranih reditelja, kao i najveća ostvarenja iz sveta filma. Svoj doprinos oživljavanju Letnje scene dalo je i Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Novosadsko i Sterijino pozorje, tako da publiku u predstojećim sezonama na Letnjoj sceni Kulturnog centra Novog Sada očekuje i scenski program ovih institucija kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.