Ponovo će se brojati glasovi za predsednika Republike Srpske

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) odlučila je da će se ponovo brojati glasovi za predsednika Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.

0
16

Dodali su da je takva odluka doneta zbog, kako su naveli, “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti rezultata za taj izborni nivo”.

Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić

Rezultati u glavnom centru za brojanje biće javno objavljeni.

CIK je ranije danas održala sednicu na kojoj je razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika RS.

“CIK BiH je jutros razmotrila veći broj primedbi na tok izbornog procesa u RS za nivo predsednika i potpredsednika RS. Imala je materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrđivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom”, rekao je predsednik CIK BiH Suad Arnautović.

Prema dosadašnjim rezultatima, na osnovu 98 odsto prebrojanih glasačkih listića, kandidat vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik sa 291 hiljadu glasova vodi u trci za predsednika RS u odnosu na opozicionu kandidatkinju Jelenu Trivić (PDP), koja je osvojila 261 hiljadu glasova.

Opozicija je posle izbora organizovala dva protestna skupa u Banjaluci, optužujući da se 2. oktobra, kako su naveli, desila izborna krađa na svim nivoima, a posebno na izborima za predsednika RS.

(Autor: Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.