Poništeni izbori na biračkom mestu 178 u Novom Sadu

Na biračkom mestu 178 u Novom Sadu 17. aprila biće ponovljeni izbori za predsednika Srbije. Rešenje o ponavljanju izbora na tom mestu, kao i o raspuštanju biračkog odbora koji je sproveo glasanje, donela je na jučerašnjoj sednici Republička izborna komisija.

411

Na tom biračkom mestu izbori su poništeni zbog nepravilnosti, u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Izbori za predsednika Republike 17. aprila biće ponovljeni na još dva biračka mesta, u Trsteniku na biračkom mestu 62 i u Leskovcu na biračkom mestu 75.

Izbori će 17. aprila biti ponovljeni na još dva biračka mesta, u Trsteniku na biračkom mestu 62 i u Leskovcu na biračkom mestu 75. RIK je takođe ovlastio sekretara tog tela Srđana Smiljanića da, ukoliko postoje sumnje za izvršenje elemenata krivičnog dela zbog kojih se ponavljaju izbori na pojedinim biračkim mestima, to prosledi nadležnim organima i da informaciju dostavi Komisiji.

Predstavnik Pokreta “Dosta je bilo” u RIK-u sinoć je iz protesta napustio sednicu jer je “predsednik RIK-a odbio da zahtev za svoje izuzeće prosledi Skupštini Srbije i time prekršio Zakon o opštem upravnom postupku”, saopštio je taj pokret. (Agencije, RTV, 021)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.