Ponavljanje glasanja na 55 biračkih mesta

VIDEO K9: Republička izborna komisija saopštila je da će 16. aprila izbori biti ponovljeni na 55 biračkih mesta zbog toga što se na nekima ne mogu utvrditi rezultati glasanja, dok je na drugim poništeno glasanje na izborima održanim 3. aprila.

0
53

U subotu, 16. aprila, glasanje će biti ponovljeno na predsedničkim izborima na 21. glasačkom mestu, dok će glasanje za narodne poslanike biti ponovljeno na 43 biračka mesta, odlučeno je sinoć na dve odvojene sednice RIK-a.

Postoje mesta gde će se ponovljeno glasanje poklopiti i za predsednika i za parlament. Do sada su, međutim, poznati rezultati glasanja na 99,33 biračka mesta za sastav parlamenta, prema kojima su Suverenisti osvojili 2,28% glasova birača.

Saša Vujić, predsednik PO Zdrava Srbija, je izrazio očekivanje da će ih sledeći izbori uvesti u Skupštinu Srbije, kao i u pokrajinski i gradske parlamente, gde su uvereni da bi iskustvom sa dobrim rezultatima koje su u svim sferama postigli u Čajetini, dali svoj doprinos učešćem i u ostalim nivoima vlasti. Na protekle izbore nisu imali velikih primedbi, rekao je Vujić koji je bio i član Gradske izborne komisije u Novom Sadu.

Kada je o Zdravoj Srbiji reč, istakao je Vujić, stranka planira da ojača svoje članstvo u Vojvodini. Njihova ciljna grupa su radnici i poljoprivrednici, srednji stalež koji je, kako je naveo, nestajao poslednjih 30-ak godina.

Zdravoj Srbiji bi trebali da se pridruže i ratni veterani koji su se, smatra Vujić koji je i sam ratni veteran, rasuli po brojnim organizacijama zbog čega nemaju pravac delovanja koji bi im doneo rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.