Pomozimo Tamari Zedro

VIDEO K9: Trinaestogodišnjoj sugrađanki Tamari Zerdo, koja inače boluje od Daunovog sindroma, neophodna su sredstva za operaciju očiju u Rusiji, kako bi mogla da nastavi da se bori sa životnim izazovima sa kojima je svakodnevno suočena.

708

Tamara je rođena, kako su njenim roditeljima rekli, sa školskim primerom Daunovog sindroma.

Njena majka se, međutim, kako je istakla, na prognoze lekara nije mnogo osvrtala, rešena da svojoj kćerki omogući obavaljanje svih aktivnosti za koje je ova bila zainteresovana.

“Ja se nisam previše osvrtala na to, nego sam uhvatila i radila jako puno s njom svaki dan, tako da je s godinu i po dana prohodala, naučila je da jaše konja, da vozi bicikl, proletos je naučila da pliva, ide u redovnu školu, išla je i u redovan vrtić, zna da čita, da piše, računa. Radi, naravno, po skraćenom programu, po takozvanom IOPU”, priča Tamarina majka Adela Zerdo.

Sve slabiji vid, međutim, Tamari predstavlja veliki problem u savladavanju svakodnevnih izazova sa kojima je inače suočena.

Potrebni pregledi, međutim, pripreme i operacija očiju u Rusiji koja bi devojčici pomogla, košta preko 7.000 evra, koje ova samohrana majka dvoje dece nema.

“Ona nosi -10 dioptriju, sa tendencijom daljeg slabljenja vida. Stoga bih htela da ovim putem zamolim humane ljude koji imaju mogućnosti i koliko imaju mogućnosti, da se odazovu, kako bismo otišli u “Eliksir”, pa na operaciju očiju u Rusiju”, kaže Adela. 

Za prikupljanje pomoći Tamari brine Humanitarna fondacija “Budi human” – Aleksandar Šapić, a svoje donacije ljudi dobre volje mogu uplatiti na dinarski račun 160-483703-87, devizni račun 00-540-0002318.6, ili putem SMS poruke 382 na broj 3030, po ceni od 200 dinara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.