Pomozimo mladom šahisti Mihajlu

VIDEO K9: Mihajlo Bilić se pobedom na šesnaestom Kadetskom omladinskom festivalu šahovskog Saveza Srbije u kategoriji dečaka do 8 godina u Novom Sadu, kvalifikovao na Evropsko omladinsko šahovsko prvenstvo u Rumuniji i na Prvenstvo sveta u šahu za mlade u Egiptu. Mihajlu, međutim, nedostaju novčana sredstva za odlazak na ova prvenstva te iz Šahovskog kluba Aradac, u kojem Mihajlo trenira, pozivaju ljude dobre volje da pomognu.

0
13


Naš sugrađanin Mihajlo Bilić postao je prvak Srbije u šahu u grupi dečaka do 8 godina. Učenik je 2. razreda OŠ Petar Petrović Njegoš u Zrenjaninu a šahovsku školu upisao je 2020. godine sa svojih 5 godina.

Mihajlo je postigao izuzetne rezultate u kadetskim, juniorskim i seniorskim konkurencijama Poseduje visoku II šahovsku kategoriju,nastupa u dve šahovske lige na dvojnoj registraciji,za ekipu Š.K Aradac -liga,, Banat-sever,, i za juniorsku ekipu Š.K Aradac 2 -liga ,,severnobanatska zona 2023,,.  

Petrović  napominje da klub ne  raspolaže velikim sredstvima i da šah nije plaćen sport a za Mihajlov  odlazak na svetsko pvenstvo Šahovski savez  Srbije finansira smeštaj i kotizaciju takmičenja bez troškova puta i pratnje koja je za Mihajla neophodna.Svi koji su mogućnosti da pomognu našem sugrađaninu Mihajlu da ode na svetsko prvenstvo mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun Š.K Aradac 205-135563-23.    

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.