Pomozimo Đurkićima da dobiju svoj dom!

VIDEO K9: Sedmočlanoj porodici Đurkić iz Novog Sada hitno je potreban krov nad glavom. Udruženje građana Novi Sad apeluje na sve sugrađane, koji su u mogućnosti, da zajedničkim snagama pomognu ovoj porodici.

0
952

Porodica Đurkić ima petoro dece i 14 godina živi u baraci pored Kasarne na Limanu 4.

Početkom godine to zemljište je privatizovano i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju, objašnjavaju iz Udruženja građana Novi Sad.

“Apelujemo na sve građane i sve ljude Novog Sada da se uključe, da doniraju ili da bar jave na neki način, ako postoji neka kuća koja je na prodaju, koja je trošna, ili neka kuća koju bi vlasnici dali na korišćenje, pa da se bar neka režija plati, tako da nađemo bar neki način da ih uselimo, jer porodica je stvarno jako dobra i deca su perfektna. Samo ko je imao prilike u školi da se susretne s njima se stvarno uverio da su deca divna, pametna, jer porodica, majka najviše, sa jedne strane se usmerila na decu, stalno ih edukuje i usmerava ih ka školi”, rekao je Goran Bajšanski iz UG Novi Sad.

Porodica živi od socijalne pomoći i sitnih prihoda od sakupljanja sekundarnih sirovina. Otac je nedavno preživeo infarkt, iz bolnice je pušten sa ugrađenim stentom i polako se oporavlja.

“Pokušavali smo da nađemo nekog ko će da nas primi, pa da plaćamo kiriju, ali nažalost, nismo uspeli, prvenstveno zato što niko neće da nas primi zato što nas je mnogo članova, a i znatno je skupa kirija koja treba da se plati, a s obzirom da živimo u teškoj situaciji.. Tako da, pokušali smo i to, ali nažalost, nismo našli”, navela je Bojana Đurkić.

Đurkić dodaje da je pre dva dana dobila obećanje od gradonačelnika da neće biti iseljeni dokle god ne nađu smeštaj, na čemu je više nego zahvalna, ali i svesna da smeštaj mora što pre pronaći.

Svi građani koji žele da pomognu mogu da se obrate Udruženju građana Novi Sad na email adresu ugnovisad@gmail.com ili, ukoliko žele da doniraju novac, broj tekućeg računa je 160-450858-70.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.